szorfi

SZORFI

A 6 legnépszerűbb mozgásforma

2015. szeptember 04. - Szőrfi Andrea

Mint azt már egy korábbi bejegyzésemben említettem, a férfiak legélesebb fegyvere a testük. Igen ám, de ha nem törődsz vele kellőképpen, akkor ez visszafele is könnyedén elsülhet. A szülőknek elsődleges szerepük van abban, hogy már gyermekkorban a sport szerelmesévé váljunk és a hétköznapok részévé váljon, mint a fogmosás, borotválkozás... De akkor se csüggedj, ha nem így nőttél fel, mert soha nem késő elkezdeni, csak meg kell találni a megfelelő mozgásformát.kepernyofoto_2015-08-13_11_17_07.png

Ne habozz és emeld fel a feneked legalább heti kétszer és tégy azért, hogy a strandon vagy egy randi megkoronázása közben a hálóban is magabiztosan vethesd be magad. Tudom, hogy számos kellék érhető el a piacon férfiak számára is, mellyel csalhatnak és feszesebbnek mutathatják magukat, de hidd el, hogy nem szeretnénk azzal szembesülni, hogy egy alakformáló „búvárruhás” krapekkal hozott össze az élet. Ne feledd, hogy a nők is fejlett vizuális érzékkel rendelkeznek és egy félisten látványától sokan beindulnak. Íme pár közkedvelt mozgásforma, melynek segítségével és persze kitartó munkával magabiztosabban és dögösebben léphetsz ki az utcára.

1. Kondizás

A „gyúrás” mindenki számára ismert és különös népszerűségnek örvend Pumped Gabó legendássá vált táncbemutatója óta. A kondizás egy életforma és ha egyszer elkezded, akkor nem tudod abbahagyni. Hiába érsz el egy bizonyos szintet, akkor még többet akarsz. Ez egy olyan vonat, amiről nincs leszállás, de sokaknak nagyon bejön. Kétségkívül szép formákat lehet elérni, főleg, ha nem félsz segítséget kérni egy személyi edzőtől. A profik már maguknak állítják össze az edzéstervet, étrendet, de a kezdőknek jól jöhet a professzionális támogatás. Amire mindenképp felhívnám a figyelmed, hogy a gyúrás mellett érdemes a kardióra is nem kevés hangsúlyt fektetni Nevetségesnek tűnhet, amikor egy kifogástalan testű férfi menthetetlenül kapkod a levegő után egy romantikus séta közben a Citadella felé.

2. Kettlebell 

Személy szerint őrült rajongója vagyok az orosz hadsereg karbantartására használt mozgásformának. Bevallom, hogy pár évvel ezelőtt azért kezdtem el ezt az edzést, mert arra gondoltam, hogy végre találtam egy helyet, ami különbözik a konditermek monoton ritmusától, ráadásul tele van jobbnál jobb pasival. Elég csábító ajánlatnak tűnt temérdek izzadó férfi között egyedüli nőként tündökölni. Persze csalódás lett a vége, mert rájöttem, hogy bármennyire férfias a súlyok emelgetése, a nők cseppet sem riadnak vissza és készek kiszorítani a ringből. Végül nem maradt el a siker, mert belefutottam egy férfiba, aki lenyűgözött erejével. Alig vártam, hogy lássam, ahogy minden órán küzd a súlyokkal és vért izzad, ami meglehetősen vonzóvá tette. Ezzel a mozgással hihetetlen gyors fejlődést érhetsz el. Röpke fél év alatt gyökeresen megváltoznak az izomtónusaid és mivel a vázizmot is megerősíti, így a tartásod is szépen javítja, ami máris félsiker különösen, ha ülőmunkát végzel.kepernyofoto_2015-08-13_11_29_20.png

3. Crossfit

Egy ismerősöm űzi a crossfitet és a beszámolóiból ítélve ehhez emberfeletti teljesítményre van szükség. Így ezt akkor javaslom, ha már sportoltál vagy egy szuperhőst is megszégyenítő bátorsággal és kitartással rendelkezel. Lenyűgöző, ahogy a különböző állomásokat teljesítik és közben szinte semmit nem pihennek. Tény, ha ezt kibírod, akkor ha nem is az egész világot, de magadat képes leszel legyőzni és ez a lényeg. Bátran jelentem ki, hogy ez a fajta mozgás egyedülálló állóképességet kölcsönöz művelőjének. Istennek hála minden edzés méltó befejezéseként a földön szétterülve élheted át a felszabaduló endorfinbomba okozta mámort.

4. Thaibox

Az egyik kedvenc sportágam a thaibox. Furcsának hangozhat, hogy nőként imádom nézni, ahogy a férfiak küzdenek egymással. Csodák csodájára az egyébként igen erőteljes vériszonyom ebben a helyzetben elfelejti, hogy létezik. Rendszerint látogatom a meccseket, ahol kiváló harcosokat bámulhatok az első sorból. Iszonyú adrenalin söpör végig a testemen miközben a ringben életek foroghatnak kockán. Sok ismerősöm űzi ezt a sportot és mindannyian rendkívül nyugodt emberek a hétköznapokban, amit annak is köszönhetnek, hogy a napi feszültséget 100%-ban képesek levezetni a ringben. Itt lehetőségük nyílik akár a saját főnöküket elpüfölni, majd jó kedvvel, higgadtan a következő nap elébe nézni. Első ránézésre a mérhetetlen belső béke mellett a tökéletesen kidolgozott, leszálkásított testük tűnik fel, melyre bármit is húznak, remekül mutat rajtuk.

5. Futás

A mindig örök, amit bárki megengedhet magának, mert nem kell hozzá más, mint egy jó futócipő. Nem feltétlenül javaslom a nagy márkák által mindenki számára gyártott lábbeliket. Ha már a futás mellett teszed le a voksod, akkor válaszd inkább a te lábadra készített egyedi cipőket. Lehet, hogy picit többe kerül, de megéri, hiszen ahogy minden ember más, minden láb is más és egy tökéletesen illeszkedő cipőnél kényelmesebb megoldás nem létezik. Ha kezdő vagy, akkor fogadd el a tanácsom és ne akard már holnap lefutni a maratont. Kezdd rövidebb távokkal és légy türelmes magaddal. Nem az a cél, hogy egy életre elmenjen a kedved az egésztől. Lépésről-lépésre haladj és hidd el a szervezeted meghálálja és igényli a mozgást, így észre sem veszed, hogy a mozgás beépül a mindennapjaidba.

6. Tenisz

A tenisz maga a stílus. A mozgás mellett a játék örömét is átélheted minden alkalommal. Csak rajtad múlik, hogy egyéni vagy páros meccseket játszol, mindkettő kellőképp átmozgat és kordában tartja tested. Mivel magas koncentrációt igényel, így egy kemény nap után tökéletes levezetés lehet és a munkát garantáltan nem viszed haza. A klasszikus ruházaton kívül manapság már a trendi, rikító színű cipők is beleférnek a viseletbe, de tudnod kell, hogy a tenisz önmagában öltöztet és kiemel a tömegből.large.jpgVégezetül ne feledd, hogy a sportoláshoz sem árt stílusan felöltözni, hiszen bármely mozgásformát is választod, hölgyek mindenütt lesznek. Mi is ügyelünk a színekre, formákra, anyagokra és nem szeretjük, ha a férfiak kinyúlt pólóban, trottyos nadrágban izzadnak vagy ne adj isten a méret szűke miatt villantanak. Sokkal izgalmasabb egy feszesebb ruhadarab, ami olyan anyagból készül, ami átereszti a verejtéket, így a kínos pacáktól is megkímél. Már majdnem minden márka megtalálható az outletekben, így kis befektetéssel  trendi lehetsz az edzőteremben. Nem maradt kifogás, itt az idő, hogy stílusos megjelenéssel az edzőteremben is bátran hódíts.

A bejegyzés trackback címe:

https://szorfi.blog.hu/api/trackback/id/tr787703132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása