szorfi

SZORFI

A borotválkozás művészete

2015. szeptember 04. - Szőrfi Andrea

Napjainkban sorra nyílnak a borbély szalonok a szakál és a borosta újabb térhódításának köszönhetően. Hála a divatnak végre te is részese lehetsz annak a nosztalgikus, mégis trendi életérzésnek, amiről eddig csak nagyapádtól hallhattál.kepernyofoto_2015-08-21_18_16_55.png

A minap összetalálkoztam egy rég nem látott ismerőssel, de nem ismertem meg. Ismerős volt a gyönyörű kék szempár, de nem tudtam, hogy ez a hatalmas, bár igényesre nyírt szakál kit rejt. Pár perc múlva megszólalt és döbbenten ültem, amikor felismertem a hangját. Elképesztő, hogy mennyire át tudnak változni a férfiak is manapság, pedig eddig ez csak a nők kiváltsága volt. Egy kis smink, hajvágás, színezés segítségével egy pillanat alatt sikeres átváltozó művésznőkké válhattak.

Légy te is bátor és kreatív, hagyd hogy egy kis módosítással gyökeresen megváltozzon a rólad alkotott kép. Ha úgy döntesz, hogy hódolsz a divatnak és növesztésbe kezdesz, akkor légy kitartó, mert nem olyan egyszerű dolog, mint azt elsőre gondolnád. Egy formás szakál növesztése akár hat hónapig is eltarthat, így sok türelemre lesz szükséged, de mindig lebegjen a végeredmény a szemed előtt. Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen formájú szakál illik az arcformádhoz, akkor ugorj be a borbélyhoz konzultálni, mert ők első blikkre rávágják a neked legtökéletesebb megoldást. Ha igazán macsó vagy, akkor rendszeresenen igazíttatod arcszőrzeted szakemberrel. Így nem kell attól tartanod, hogy belevágsz és egy apró mozdulattal elrontod az összhatást, amiért annyit küzdöttél. Ráadásul hajkoronádat is trendivé varázsolják.

Igazi borbélyokat itt találsz: Barber Shop Budapest  img_0519.JPGFolyamatosan gondozd arcszőrzeted és ügyelj arra, hogy ápolt hatást keltsen. Visszataszító tud lenni a bozontos arcszőrzet. Sokszor került szóba a szakál téma barátnőim körében és rossz hírem van azok számára, akik hosszú szakálra vágynak. A legtöbben attól tartunk, hogy  a leves rápottyan, vagy az örömszerzés közben maradandó élményt nyújt a női öl kényeztetése.

Egy utolsó tanács, hogy mindig kérdezd meg az ismerőseidet, hogy mit gondolnak az új külsődről és semmiképp ne ess át a ló túloldalára. Ne keltsd azt az érzetet az emberekben, hogy elrejted az arcod. Mi nők képesek vagyunk azt hinni, hogy valami nem stimmel lelkileg és azért bújsz álarc mögé.

Néhány tipp a borotválkozáshoz, ha a csupasz arcbőrt preferálod és nincs időd meglátogatni a borbélyt:

  1. Első lépésként mosd át az arcod meleg vízzel, vagy használj egy forró törülközőt, amivel betakarod az arcod. Ez segít felpuhítani bőrödet és megnyitni a pórusokat. Ezt követően töröld szárazra a borotválni kívánt területet.
  2. Használj borotválkozás előtti olajat, ami felkészíti bőrödet, hogy tökéletesen sima borotvált hatást érj el. Megakadályozza a gyakori pörsenéseket és a bőr kipattogzását. Kifejezetten ajánlott az érzékeny bőrűeknek.
  3. Alkalmazz borz szőrecsetet, mely segít bejuttatni a habot a szőr tövébe.
  4. A borotvát forró víz alatt öblítsd le minden húzást követően, hogy a már leborotvált szőr ne zavarjon a folytatásban. A modern borotvák sokkal biztonságosabbak, mint a borotvakés, így remegő kézzel is nehéz megvágni magad, ha éles eszközt használsz.
  5. A borotválás irányának megválasztásánál mindig tartsd szem előtt a szőrnövekedést és kerüld el, hogy túlzottan rányomd a bőrfelületre.
  6. Ha végeztél a szőr eltávolításával, használd kedvenc borotválkozás utáni balzsamodat, arcszeszedet.img_0560_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szorfi.blog.hu/api/trackback/id/tr917724114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása