szorfi

SZORFI

Trendi frizurák férfiaknak

2015. szeptember 04. - Szőrfi Andrea

Hihetetlen, hogy milyen jelentőséggel bír a hajviselet a férfiak megjelenésében. Rövid vagy hosszú, szőke, barna, fekete vagy esetleg ősz? Ez csak azon múlik, hogy milyen az arcformád, a hajad textúrája és a stílusod.
kepernyofoto_2015-08-13_22_48_21.png

A minap a fodrász szalonban ültem, ahova betoppant egy hosszú hajú férfi, de tudomást sem vettem róla. Egyszerűen elveszett az arca a dús hajkoronájában és valahogy nem stimmelt az összhang. Távozása annál inkább feltűnő volt köszönhetően a fodrász mesteri kezei által intézett vágásnak. Nem is értem miért takargatta eddig az arcát, mivel igen szemrevaló tekintete volt és a kisugárzása is egy pillanat alatt megváltozott. Íme néhány tipp, hogy megtaláld a hozzád leginkább passzolót. 

Első és legfontosabb szabály, hogy mindig legyen ápolt a hajkoronád, persze nem arra gondolok, hogy reggelente az ágyból kipattanva is makulátlanul legyen belőve a frizurád, de törődj vele és figyeld meg, hogy egy kicsivel több odafigyeléssel milyen hatást váltasz ki az emberekből, nem beszélve a saját komfortérzetedről. Rendszeresen járj el a fodrászodhoz és kérd ki a tanácsát a legújabb trendekről, hajápolókról és ha már ott vagy, ne felejtsd el megigazíttatni frizurád.

Ha igazán trendi szeretnél lenni és követni akarod a 2015-ös hajtrendet, akkor az átmenetes vágást választod, ami már lassan klasszikusnak mondható. Ez azt jelenti, hogy meghagyják a  „férfi fru-frut”, azaz a fejtetőn hosszabb a haj, de oldalt és hátul levékonyítják, akár fel is nyírják, hogy szembetűnőbb legyen a kontraszt. A hosszabb részt fésülheted oldalra erős választékkal, hátra, de kötheted copfba hátul középen vagy akár az égnek is állíthatod, akkor is divatos leszel. Tanácsos vaxot, hajport, hajlakkot használni a formázáshoz, ami a haj volumenét is megnöveli és segít abban, hogy hajad megőrizze természetes állagát és esését a zselével szemben.

kepernyofoto_2015-08-13_22_44_28.png
Ha hullámos hajjal áldott meg a sors, akkor tökéletes választás a felső tincsek félhosszan hagyása és az oldalak, valamint a hátsó rész rövidre vágása. A formázáshoz használj hajformázó krémet, ami nedves hatást kölcsönöz a hajnak. Rázd össze a tincseket és hagyd, hogy rakoncátlanul felvegyék a haj természetes esését.

kepernyofoto_2015-08-13_22_43_40.png
Ha hosszú hajra vágysz, akkor ne félj kipróbálni. Bár megosztó hajviselet és kevesebb nő lelkesedik a gondolatért, hogy a párjának hosszú haja legyen, főleg, ha a nő rövid hajú, de mindenre van példa. Nem mindenki született rock sztár alkat, de a gondozott hosszú haj is lehet előnyös. Ha mégsem jön be, akkor irány a fodrász és az olló.

A „tüsihaj” maszkulin és nem kell sok időt a formázásával töltened. Egy kis vax mindenesetre ápoltabb külsőt kölcsönöz. Ha igazán férfias megjelenésre vágysz, akkor egészítsd ki megjelenésed rövidre trimmelt szakállal. Így több időd marad reggelente kávét szürcsölni és a legfontosabb híreket átfutni.

De mi van a kopaszodó férfiakkal, vagy azokkal, akiket nem érdekel a trendi frizura? Ha szép, sima, átlagos fejformád van, akkor nyert ügyed van, mert egy tökéletesre borotvált fizimiskával biztosított a stílusos megjelenés.

A bejegyzés trackback címe:

https://szorfi.blog.hu/api/trackback/id/tr17704766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása