szorfi

SZORFI

6 kihagyhatatlan őszi fesztivál a bakancslistádra

2015. szeptember 04. - Szőrfi Andrea

Vége a nyárnak, de a fesztiválszezonnak még korántsem, az őszi felvonás csak most kezdődik. Ha a nyár folyamán leterhelt a sok munka és nem volt elegendő időd a barátaidra és bulizásra, akkor ne csüggedj, mert szeptembertől számtalan szabadtéri programlehetőség nyílik. Használd ki a vénasszonyok nyarát, mozdulj ki és töltődj fel élményekkel, hogy legyen mire emlékezni a hosszú téli estéken.  Ha szereted a kulináris élvezeteket, akkor a következő időszakban igazi gourmandnak érezheted majd magad és az ízlelőbimbóidat kifulladásig kényeztetheted. Íme 6 kihagyhatatlan esemény az ősz folyamán.il_570xn_407708142_81xs.jpg

1. Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show Budapest – szeptember 4-6. 

Elképesztő, hogy milyen adrenalin löketre képes egy lóverseny. Ha még nem fogadtál, akkor kezdd kis összegben és izguld végig a futamot, miközben kedvenc lovad fejvesztve rohan a cél felé.  Nem láttál még kutyaversenyt? Itt az ideje, hogy szemtanúja légy egy agrárviadalnak. Amíg te üvöltve szurkolsz a lelátón, a többiek élvezhetik az artisták és utcatáncosok előadásait, így a család sem hal bele az unalomba. A helyszínen helyet kap az 50 hazai legkiválóbb guruló konyha is, ahol alkalmad nyílik pótolni az izgulás okozta kalóriaveszteséget mielőtt hazaindulnál.


2. Főzdefeszt - szeptember 4-6.

Nemcsak nyáron lehet szomjoltó egy jó pofa sör. A 10. alkalommal megrendezésre kerülő Főzdefeszt szervezésében a hazai kézműves sörök mellett újdonságként vonultatják fel a külföldi sörfőző mesterek remekeit is. A megszámlálhatatlan alkotás jobban csúszik, ha akad mellé egy kis sörkorcsolya is, amiről a szervezők sem feledkeztek meg. A sörről azonnal a haverok jutnak eszedbe, de az idén pároddal is érdemes felfedező útra indulni, mert a kóstolás során kis utcákba tévedve számos intim sörkertre lelhettek, ahol a romantika is bőven belefér. 

3. Őszi Etyeki Piknik – szeptember 5. 

Ha jól esne a friss vidéki levegő és borkóstolás egy hűvös pincében, akkor irány Etyek. Idén a gasztronómiai élmény mellett a mozgás iránti rajongásodnak is teret adhatsz a rendezőknek köszönhetően. Vidd magaddal kétkerekű barátodat és tekerj egy nagyot a környéken. A táv még a kezdőként sem okozhat gondot és gyerekekkel is kiváló kikapcsolódás. Miután sikeresen lefárasztottad magad, frissülj fel a hűvös pincékben, ahol nemesebbnél nemesebb borokat és ételeket kóstolhatsz. Ha van érzéked a főzéshez és szívesen megmérettetnéd magad, akkor ne habozz benevezni a főzőversenybe sem.  A nagy mulatozás után sem feledkezz meg a biztonságos hazajutásról. Ebben lehet segítségedre a sofőrszolgálat, ha nincs kéznél egy józan jóbarát.

4. Budafoki Pezsgő-és Borfesztivál - szeptember 5-6.

Budafokon a buboréké lesz a főszerep. Sokan nem is sejtik, hogy milyen hagyománya van a magyar pezsgőgyártásnak és hogy már az 1800-as években is Európa szerte ismerték a Törley József által kifejlesztett nedűt. Akkoriban csak a kiváltságosok jutottak hozzá a mámorító italhoz, melyet kávéházakban, szállodákban, bárakban szolgáltak fel. Manapság már egy kiváló fesztivál keretében lehetsz szemtanúja a borrendek felvonulásának és ízlelheted végig a vörös, fehér vagy rozé pezsgő különlegességeket. A jókedvet biztosítják a különféle zenekarok, táncosok és a gyerekeket is kalandos programok várják. 

5. Budavári Borfesztivál – szeptember 9-13. 

Az elmúlt években az időjárás nem kedvezett a rendezvénynek, de ez sem szegte kedvét a szervezőknek és idén immáron már 24. alkalommal hirdetik meg a fesztivált. Az esemény már a helyszín megválasztása miatt is különleges és unikum. Kinek ne lenne kedve a várban sétálgatni és közben finomabbnál finomabb borokat kóstolni. Rengeteg kiállító ékezik az ország számos területéről, így a számodra ismeretlen nedűket is sorra veheted.  A bor mellé mindig jól jön egy kis harapnivaló is. Ha rád tör az éhség, akkor látogasd meg az idén debütáló Gasztro sétányt, ahol a street food számos képviselője ínycsiklandó fogásokkal vár.

6. Budavári Pálinka-és Kolbászfesztivál – október 4-6. 

Egy nemes pálinka és egy ízletes kolbász az októberi borús napokat is hangulatossá varázsolja. Ugorj fel a várba és ízleld meg a húsz pálinka manufaktúra és tíz hivatásos kolbászkészítő mester remekműveit. Ha nem akarod magad totálisan kiütni, akkor kóstolj kevesebbet és térj be több napon át.
kepernyofoto_2015-08-26_22_17_46.png

A bejegyzés trackback címe:

https://szorfi.blog.hu/api/trackback/id/tr957733266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása