szorfi

SZORFI

7 tipp a sörhas ellen

2015. szeptember 06. - Szőrfi Andrea

A minap kicsit korábban érkeztem az edzőterembe és volt alkalmam szemügyre venni az izzadó férfiakat. Egy fárasztó nap végén nem rossz néha a szemünket is jól lakatni és ilyen formában feltöltődni a férfiakból. Ott ültem és egyszerűen nem volt teljes az összhang, amit először nem értettem, hiszen az utcán nem rohangál ennyi kidolgozott testű férfi, valami mégsem stimmelt. Végre rájöttem, hogy hiába erősek és izmosak ezek a pasik, de majdnem mindegyiknek ott ékeskedik a sörhasa. Végre megérkeztek az edzőtársak is és kikérdeztem őket, hogy mit gondolnak erről a témáról és hogy lehet az, hogy ennyi munka ellenére sem tudnak vagy akarnak megszabadulni bájos, kitüremkedő testrészüktől. Értem, hogy jól is jöhet, amikor fáradtan hazaérkeznek és a tévé előtt heverve van hova tenni a pattogatottkukoricás tálat, de vajon nem zavarja őket, hogy csak a tükörben képesek szemügyre venni alsóbb fertályukat?kepernyofoto_2015-09-06_19_14_24.png

Ez a téma nagyon beindította a jelenlévőket és egytől egyig mesélni kezdtek arról, hogy 30 felett hogyan változott meg a testük. Úgy tűnik, hogy az idő múlásával nemcsak a nőknek kell kínosan ügyelniük arra, hogy mit esznek, hanem ez probléma a férfiakat is sújtja. Természetesen sokkal egyszerűbb mindig azt enni, amit az ember megkíván, de úgy tűnik, hogy a bűnözés válogatás nélkül nyomot hagy testünkön. Az idő előrehaladtával nem elegendő az edzésre odafigyelni és a mozgással töltött órák számát növelni, de ha kockás vagy legalább lapos hasra vágysz, akkor az étrended megtervezésére is érdemes időt és energiát szánnod. Ahelyett, hogy megvonnál magadtól mindent, íme néhány tipp, amik nekem beváltak a lapos has megtartásánál:

  1. Az nem is kérdés, hogy mindig próbálj meg egészségesen étkezni és kiváló minőségű tápanyagot bevinni, de a legfontosabb, hogy mint minden másban is próbáld meghúzni a határt és törekedj a mértékletességre. Ne edd túl magad, még ha azt is érzed, hogy akár egy bogrács csülkös pacalt is fel tudnál falni. Soha nem voltam híve a drasztikus diétáknak, mert nem azért élünk, hogy lemondjunk a kedvenc falatokról, van elég dolog, amiről le kell mondani. Egyébként is az egyik legjobb időtöltés összejönni a barátokkal és közösen falatozni és dumálni egy nagyot.
  2. Egyél többször keveset és próbáld meg elkerülni, hogy esténként halálra edd magad. Amit nem eszel meg, biztos nem hizlal.
  3. Nekem nagyon bejött, hogy délután három után már nem igazán fogyasztok szénhidrátot, de eszem ágában nincs lemondani egy jó szelet süteményről, fagyiról vagy a nutelláról, de ezeknek a szenvedélyeknek délelőtt hódolok és minimális mennyiségben.
  4. Jelölj ki hetente egy bűnöző napot, amikor betérhetsz a kedvenc cukrászdádba, éttermedbe és meglepheted magad egy kis szeretetbombával.
  5. Fogyasztd lelkiismeretfurdalás nélkül a kiválasztott áldozatot. Ne engedd meg magadnak, hogy a gonosz érzés becsempéssze magát az agyadba miután valami finomat ettél.
  6. Ha tudsz főzni, akkor azt tedd szenvedéllyel és szívből és tiszteld meg az ételt annyival, hogy élvezettel fogyasztod el, ahelyett, hogy két perc alatt eltünteted az utolsó nyomokat is tányérodról.
  7. Iktass be több kardiot az életedbe. 

Nem ígérhetem, hogy ha sikerül megfogadnod a fenti tanácsokat, akkor holnaptól neked lesz a legkockásabb hasad, de idővel csökkenhet az úszógumi mérete. Természetesen a géneknek is nagy szerepe van a testformád kialakulásában, így ha komoly gondokkal küzdesz, akkor kérd ki egy dietetikus vagy akár az edződ tanácsát és dolgozzátok meg a zsírpárnákat. Azt ne feledd, hogy ahány nő, annyi ízlés. Kinek a mackós alkat jön be, kinek a kigyúrt izompacsirta. A legfontosabb, hogy elfogadd a külsőd, így olyan magabiztosan léphetsz ki az utcára, hogy pocak ide vagy oda, felfigyelnek majd rád.

A bejegyzés trackback címe:

https://szorfi.blog.hu/api/trackback/id/tr827765358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása