szorfi

SZORFI

Arcápolástól a herevasalásig

2015. szeptember 09. - Szőrfi Andrea

Pár évvel ezelőtt még azt sem tudtuk elképzelni, hogy a férfiak arckrémeket használjanak. Volt a borotvahab, az aftershave, a dezodor és a parfüm és ettől máris férfinak érezhette magát az ember. A reggeli 10 perces készülődésbe pont ennyi fért bele és egy gyors zuhany, fogmosás és hajbelövés. De hogyan jutottunk el a férfiak ránctalanításához és különösképpen a herevasaláshoz?  kepernyofoto_2015-09-09_22_04_19.png

Sokat beszélgettem mostanában a barátnőimmel arról, hogy mennyire megváltoztak a férfiak és meglepő, hogy egyre többet foglalkoznak a külsejükkel. Mindannyiunknak volt már szerencséje olyan férfiba futni, aki több időt töltött a fürdőben reggelente, mint mi csajok. Egyre sűrűbben érezzük azt, hogy van relevanciája a dupla mosdókagylónak, ha egy így megy tovább, hiszen semmi kedvünk reggelente tűkön ülve várni, míg a hőn szeretett partnerünk férfit farag magából.

Az idő múlása a férfiakon is nyomot hagy, de iszonyú mázlijuk van, mert sokkal később jelentkeznek az első ráncok, mint a nők körében. Ennek tudományos magyarázata a magasabb kollagénszint és az intenzívebb faggyúkiválasztás. A legtöbb nő szerint az erősebbik nemnek még jól is tud állni a kor és a természetes megjelenés. A kor csak sármosabbá teszi őket és még az őszülő haj is jól áll nekik, ami baromi igazságtalan dolog az élettől. 

Ennek ellenére a férfiak egyre hiúbbak és jelentős energiákat fektetnek abba, hogy megjelenésük üde, ápolt és fiatalos legyen. Nem rettennek el attól, hogy hitelkártyájukat nem kímélve vásároljanak be kozmetikai cikkeket, arcápolási szereket. Az ápoltsággal semmi gond és kedveljük, ha egy férfi törődik a külsejével, de tegye ezt mértékkel. Elképesztő, hogy manapság rohannak a szakemberekhez, orvosokhoz és készek egyre drasztikusabb beavatkozásokat eszközölni azért, hogy jobban nézzenek ki.

A legnépszerűbb eljárás a botox, amit már igen széles körben vesznek igénybe a társadalom férfi tagjai. De akadnak, akik itt sem állnak meg és kipróbálják a hialuronsavas feltöltést, vagy a ráncfelvarrást is. A negyvenes férfiak körében meglepően elterjedt és bevett módszer a felvarrás. Számos férfi szánja rá magát az átalakító műtétekre is, mint a fül, az orr vagy állplasztika. Na és így jutottunk el a herevasalásig is. A férfi nemiszerv is központi kérdéssé vált manapság és már nemcsak a méretekről esik szó, de a formáról, színről is. Ma már mindenre létezik megoldás, de számomra kérdés, hogy valóban megéri és szükséges az eljárás? Nem lenne egyszerűbb elfogadni magunkat és azzal együtt élni, ami van? Meddig lehet még elmenni? Maradnak még igazi férfiak?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szorfi.blog.hu/api/trackback/id/tr597774102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása