szorfi

SZORFI

Szerelempázsit vagy csupasz mellkas?

2015. szeptember 04. - Szőrfi Andrea

Igen kényes kérdés a férfiak körében a szőrtelenítés témaköre, pedig nem árt róla beszélni és kivesézni ezt a kérdést. A szakál és borosta ma nagy divatját éli, de mi van a test egyéb területeivel? A kozmetikusom állandó beszámolót tart az extrémebbnél extrémebb férfi gyantázásról, természetesen név nélkül, mert a kellő diszkréció elengedhetetlen. A legviccesebb eset, amikor a feneküket és ennél is intimebb területüket kérik gyantáztatni. El tudom képzelni, ahogy a hintőporral beszórják a szőrös feneküket, majd egy-két felnyögés és tépés után csupasz hátsóval fekszenek az asztalon.kepernyofoto_2015-08-21_14_29_46.png

Egy Amerikában élő ismerősöm szóvá tette egy férfi barátomnál, hogy a nagy lábujját nem szőrteleníti. De kérdem én, hogy már itt tartunk, hogy a férfiaknak is ciki egy kis szőrt meghagyni a testükön? A sportolókat megértem, amikor csupasz testtel jelennek meg, bár női szemmel furcsa jelenség, de értem én, így kisebb az ellenállás, valamint a sérülés és persze mindent a cél érdekében. Na de a hétköznapi férfiak vajon mire gondolnak, amikor borotvát ragadnak és nekiesnek a lábuk szőrtelenítésének? Pont a szőrzet minősége különbözteti meg a kisfiút a férfitól, ráadásul a hónalj és az intim szőrzet a feromonok (szexuálisan stimuláló illatanyagok) gyűjtőhelye, mely segíti a nőket a párválasztásban.

Vajon mindig is divat volt a szőrtelenítés a férfiak körében? Érdekesség, hogy a művészi ábrázolásban szinte csak csupasz intim területek jelentek meg a festményeken és a szobrokon is. Manapság már a férfiak is különböző fazonokat kérhetnek a szakembernél, amiknek jelentésével jobb tisztába kerülnöd, ha nem akarsz meglepődni. Sok magyarázatot nem igényel a természetes, rövidített, mintás vagy csupasz megjelölés. De létezik a fecske, amikor a hagyományos alsónemű vonalát követve szabadulhatsz meg a rakoncátlan szálaktól, de a herét és a gát területét érintetlenül hagyják. A csík esetében pedig csak a pénisz felett hagynak egy pár ujjnyi vastag csíkot, minden egyéb távozik.

Míg a nők korábban a szőrös mellkast favorizálták és nagyobb arányban tartották vonzónak a szerelempázsitot, manapság a csupasz mellkas, valamint a szőrzet nélküli hónalj hódít. A Facebookon végzett kutatás is bizonyítja, hogy mekkorát fordult a világ a férfi szőrtelenítés témakörében. A megkérdezett nők 49,3%-a borzong a szőrtelen férfiláb láttán, 28,5%-uk nem bánja, ha csupasz és 22,2%-uk pedig egyáltalán nem tartja furcsának.

Végeztem egy kis közvéleménykutatást barátnőim körében, mert nagyon nem hagyott nyugodni a kérdés, hogy vajon kinek mi a szexi és mi fér bele. Valóban higgyek a statisztikának vagy bátran képviselhetem a saját véleményem a témában anélkül, hogy ódivatúnak érezném magam? Számomra megnyugtató eredményre jutottam, ugyanis kijelenthetem, hogy nem kultiváljuk a tar férfi testet. Az igazi nőknek nagyon bejön, ha nem egy csupasz kisfiúval van dolgunk, hanem egy hús-vér férfival. Bármely területről is legyen szó, jobban kedveljük a trimmelt változatot, kivéve a háton és hónaljon lévő szőrt. Ez a két kivételes terület, amit mi sem szeretünk bozontos állapotban simogatni. Az utóbbi eltávolítása higiéniai okokból is javallott, mert megszűnnek a szőrszálakon megtelepedett baktériumok okozta kellemetlen szagok. kepernyofoto_2015-08-21_14_31_37.pngSzámtalan lehetőség létezik manapság a szőr eltávolítására. Választhatod a végleges szőrtelenítést, melyet kimondottan célszerű olyan területen bevetni, ahol nem félsz végleg búcsút inteni a zavaró szálaktól, de divatból semmiképp nem javaslom a visszafordíthatatlan beavatkozást. A végleges szőrtelenítés előnye, hogy hosszú távon javítja a komfortérzetet, csökkenti a szőrtüsző gyulladás előfordulását és nem utolsó sorban fájdalommentes.

Ha maradnál a hagyományosabb módszereknél, akkor lehetőséged van depilálni, azaz borotválni vagy epilálni. Az előbbi előnye, hogy gyors, olcsó, fájdalommentes, de a hatás csak 1-2 napig élvezhető. Ha a borotvához ragaszkodsz, akkor ügyelj arra, hogy mindig éles legyen a pengéd, mert az életlen eszközzel megsértheted bőrödet. Az epilálás során a szőrszálakat gyökerestől távolítod el, mely hosszabb távon élvezhető hatást nyújt, de nem egy kellemes eljárás. Módszerei a gyantázás, epilátor, csipesz. Javaslom, hogy a gyantázást mindig bízd szakemberre, mert a forró gyanta égési sérüléseket okozhat és ha nem vagy annyira gyakorlott, akkor le is nyúzhatod a bőröd. Az új szőrszálak növekedése epilálás vagy depilálás esetén is bőrgyulladást okozhat, ennek elkerülése érdekében javallott alkohollal, arcszesszel fertőtleníteni szőrtelenítés után, majd ápoló krémmel bekenni a szőrtelenített területet.

Végül a közkedvelt trimmelt fazon egyetlen szabálya, hogy minden egyes szőrszál egységes hosszúságú legyen, melyet egy haj-vagy szakállvágó gép segítségével könnyedén kivitelezhetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://szorfi.blog.hu/api/trackback/id/tr567723532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása